Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Redakcja Familie Redakcja 2020-03-20 17:13:07
Autor zdjęcia/źródło: @ materiały partnera artykułu
Jeśli zadbamy o jakość naszych posiłków, możemy być pewni, że nasz organizm otrzyma dzięki temu niezbędną porcję cennych witamin i minerałów. A różnorodne kolory i tekstury dań zachęcą do próbowania nowych smaków i kolejnych kulinarnych eksperymentów.
W sklepach można znaleźć osobne regały z produktami BIO. Asortyment ten wciąż się rozrasta i obecnie możemy znaleźć na nich między innymi:
Są to produkty, które goszczą na naszych stołach niemal codziennie, a co za tym idzie - mają duży wpływ na nasze zdrowie. To właśnie dlatego tak ważna jest ich jakość i odpowiedzialny wybór.
Jeszcze przed zakupem konkretnych produktów BIO warto wiedzieć czym różnią się one od pozostałych. Dla wielu klientów jest to pewnego rodzaju znak zapytania, dlatego czas rozwiać wątpliwości!
Największą różnicą jest to, że produkty BIO są pozbawione sztucznych wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów. W procesie produkcji nie używa się pestycydów, chemicznych środków ochrony roślin czy antybiotyków. Jeśli wybieramy produkty oznaczone jako BIO, warto też zwrócić uwagę na unijny certyfikat, który potwierdza wysoką jakość danego produktu. Sięgając po którykolwiek z nich, nie musimy też martwić się o cenę - bez problemu znajdziemy ulubione produkty w nieco zdrowszej wersji i jednocześnie przystępnej cenie (np. tu www.kaufland.pl/asortyment/k-bio.html), co pozwoli jeszcze lepiej i bardziej świadomie dbać o zdrowie nasze i naszych najbliższych.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.